Cateheză demonstrativă în parohia „Înălțarea Domnului” – Eroi Oltenița

În data de 31 mai 2016, a avut loc cateheza demonstrativă în parohia cu hramul „Înălțarea Domnului” – Eroi din municipiul Oltenița.

Urmând îndrumărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preotul Enică Ionel împreună cu doamna Alina Androne, profesor de religie la Școala Gimnazială „Lucian Pavel” – Oltenița au dezbătut tema catehetică cu titlul „Implicarea tinerilor în viața Bisericii”.

Cei 25 de copii care au participat la cateheza demonstrativă au subliniat împreună cu mentorii lor, faptul că omul este credincios prin natura lui creată de Dumnezeu, apoi au adus mai multe argumente scripturistice care au vizat raportul Mântuitorului față de copii și tineri. Exemplu „Lăsați copiii să vină la Mine…”(Matei 19,14), Învierea fiicei lui Iair, Învierea fiului văduvei din Nain, Învierea lui Lazăr. Scenele biblice au fost asociate cu textele scripturistice, au fost fixate pe planșe, apoi explicate de către un reprezentant al celor doua grupe formate (băieți și fete).

A doua parte a catehezei a vizat identificarea problemelor economice, sociale și religioase pe care le întâmpină copiii și tinerii, precum și modalitățile de rezolvare a acestora. De subliniat este faptul că aceste probleme își află rezolvarea în cea mai mare parte tot prin intermediul copiilor și al tinerilor care desfășoară diferite activități de voluntariat, dar sub atenta îndrumare a reprezentanților Sfintei Biserici.

Ultima parte a acestei cateheze s-a constituit într-un dialog plăcut între copii și preoți.

Înainte de a merge la casele lor pentru a povesti cele aflate, copiii au primit cărți de rugăciuni, iconițe și dulciuri .

Au participat preacucernicii preoți Veșteman Marin de la parohia „Sfântul Nicolae”- Oltenița, Saroș Gheorghe și Anca Cristian de la parohia Oltenița Nord, Cipleu Rodin – Bogdan de la parohia „Sfântul Gheorghe” – Oltenița, diaconul Veșteman Valentin – Ionuț de la parohia „Sfântul Nicolae” – Oltenița, Ciobanu – Popa Daniel de la parohia „Înălțarea Domnului” – Eroi, Zărnoeanu Dumitru de la parohia Surlari și doamna Alina Androne, profesor de religie.

A consemnat părintele Zărnoeanu Dumitru-responsabil cu catehizarea tineretului din cadrul Protopopiatului Oltenița.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...