Biserica „Înălțarea Domnului” din Oltenița și-a sărbătorit hramul

Praznicul Împărătesc al Înălţării Domnului a fost prăznuit anul acesta de creștinii ortodocși în data de 25 mai, când s-au împlinit cele patruzeci de zile de la Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ca în fiecare an, biserica parohiei „Înălțarea Domnului” – Eroi din municipiul Oltenița, și-a sărbătorit hramul. Evenimentele prilejuite de prăznuirea marii sărbători a „Înălţării Domnului”, au debutat miercuri, 24 mai 2017, la ora 17°°, cu slujba Vecerniei, Litiei și Acatistului, oficiată de către un sobor de preoţi din Protopopiatul Oltenița.

Joi, 25 mai 2017, în ziua prăznuirii hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți în frunte cu preacucernicul părinte protopop de Oltenița Marian Necula, în cadrul căreia au fost pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului, libertatea şi demnitatea Poporului Român.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru eroii olteniţeni, la monumentul amplasat în curtea bisericii.

La final, toţi preoţii şi credincioşii participanţi la slujba hramului au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită din partea parohiei.

A consemnat preacucernicul părinte paroh Daniel Ciobanu.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...