Cerc Pastoral în Parohia „Înălţarea Domnului” Eroi – Olteniţa

Praznicul Împărătesc al Înălţării Domnului, este şi hramul Parohiei „Înălţarea Domnului” Eroi din Olteniţa.

Cu ocazia hramului Parohiei Eroi – Olteniţa din Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” Olteniţa, s-a desfăurat la slujba Privegherii din ajunul sărbătorii „Înălţării Domnului”, cercul pastoral zonal la care au participat preoţi din parohiile aparţinătoare acestei zone în care este cuprinsă şi parohia Eroi, în frunte cu Preacucernicul Părinte Necula Marian, Protopop al Protopopiatului Olteniţa.

A fost săvârşită slujba vecerniei cu litie în sobor, precum şi acatistul Înălţării Domnului. La otpust, părintele protopop Marian Necula a vorbit audienţei prezente despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, care în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului, libertatea şi demnitatea Poporului Român.

De asemeni în cadrul cercului pastoral s-au discutat de către preoţii prezenţi probleme pastoral misionare. Toţi preoţii au fost invitaţi la final la o agapă frăţească oferită din partea Parohiei Eroi – Olteniţa.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...